افراد در حال بررسی اجزای سیستم vrf هستند.

اجزای سیستم vrf؛ معرفی قطعات Vrf

مهم‌ترین اجزای سیستم vrf، یونیت داخلی، یونیت خارجی و لوله‌های اتصالی این ۲ واحد هستند؛ اما هر یک از این بخش‌ها از چه قطعاتی تشکیل شده‌اند و چگونه می‌توانند گرمایش و سرمایش را با تنظیم دقیق درجه حرارت وارد محیط ساختمان کنند؟

اگر شما هم درباره قطعات اصلی سیستم تهویه مطبوع VRF سوالی دارید، این نوشته برای شما است. در ادامه بخش‌های اصلی و قطعات سیستم سرمایشی گرمایشی VRF را به شما معرفی و کاربرد هر یک را بررسی می‌کنیم. با آوش همراه باشید.

واحد داخلی (Indoor Unit) سیستم vrf

واحد داخلی بخشی از اجزای سیستم vrf است که درون خانه و فضای داخلی نصب می‌شود. کاربرد یونیت داخلی پخش هوای گرم یا خنک داخل ساختمان است. 

انواع یونیت داخلی سیستم وی‌آر‌اف (VRF)

انواع مختلفی از یونیت‌های داخلی در vrf وجود دارد که بسته به نیاز‌های محیط نصب و معماری ساختمان می‌توان از آن‌ها استفاده کنید. در ادامه هر یک از آن‌ها را معرفی می‌کنیم.

پنل دیواری

این پنل‌های سیستم vrf ظاهری شبیه به پنل‌های داخلی داکت اسپلیت‌ها دارند و روی دیوار نصب می‌شوند. از آن‌ها می‌توان در خانه‌های مسکونی، محیط‌های اداری و فروشگاه‌های کوچک استفاده کرد؛ البته دیوار‌های این مکان‌ها باید فضای کافی برای نصب پنل دیواری را داشته باشند.

پنل کاستی

پنل‌های کاستی می‌توانند جریان هوا را از چهار‌طرف یا فقط یک‌طرف پرتاب کنند. در بسیاری از فروشگاه‌ها و فضا‌های بزرگ به خاطر استفاده از تایل در سقف، از این نوع پنل‌ها استفاده می‌شود. البته خوب است بدانید قیمت سیستم  vrf دارای پنل کاستی، از دیگر انواع وی‌آر‌اف‌ها بالاتر است.

مطالعه بیشتر: ۵ مورد از مهم‌ترین معایب سیستم وی‌آر‌‌اف

پنل سقفی توکار یا مخفی

این نوع پنل‌ها بیشتر در خانه یا ساختمان‌هایی که سقف کاذب دارند، استفاده می‌شوند. این پنل‌ها معمولاً قیمت پایین‌تری دارند و صدای کمتری نیز تولید می‌کنند.

پنل کانالی

پرتاب باد در پنل‌های کانالی سیستم vrf گرین بسیار بالا و سریع است؛ به همین دلیل از آن‌ها در مکان‌های بزرگ مثل راهرو‌های تجاری و لابی‌ها استفاده می‌شود. دقت کنید صدای تولید شده توسط پنل‌های کانالی زیاد است و به همین دلیل از آن‌ها نمی‌توان در خانه‌های مسکونی یا محیط‌های اداری استفاده کرد.

اگر نمی‌دانید در سیستم تهویه مطبوع Vrf مد نظر شما باید از کدام دسته یونیت‌های داخلی و چه پنلی استفاده شوند، می‌توانید با کارشناسان ما در تیم آوش تماس بگیرید.

انواع پنل‌های به کار رفته در یونیت داخلی در این تصویر نشان داده شده‌اند.
پنل‌های داخلی vrf هر یک کاربرد و عملکرد متفاوتی دارند که بسته به نیازتان باید یکی از آن‌ها را استفاده کنید.

یونیت خارجی (Outdoor Unit) سیستم vrf

یونیت داخلی بیرون از ساختمان‌ها نصب می‌شوند و مسئول فراهم کردن گرما یا سرمای مورد نیاز Vrf هستند. این یونیت می‌تواند به صورت تکی یا چند بخشی باشد. از دیگر وظایف یونیت خارجی می‌توان به تخلیه گرمای اضافه اشاره کرد.

اجزای سیستم vrf در یونیت خارجی عبارت‌اند از:

  • کمپرسور (Compressor): کمپرسور یا موتور چرخشی قلب تپنده سیستم‌های vrf است و باعث فشرده ‌سازی و به جریان در آمدن مبرد در این دستگاه می‌شود. 
  • کندانسور (Condenser): این قطعه در همکاری با کمپرسور، به گردش مبرد کمک می‌کند و باعث باعث انتشار گاز مبرد در طول لوله‌های اتصالی، یونیت داخلی و خارجی می‌شوند.
  • فن کندانسور (Condenser fan): فن‌ها با چرخش، باعث انتشار سریع‌تر مبرد در لوله‌های اتصالی می‌شوند.
  • بای‌پس فشار (Pressure bypass): این قطعه به تنظیم فشار هوا و مبرد در یونیت داخلی کمک می‌کند.
  • جدا کننده روغن (Oil Separator): در یونیت خارجی VRF همیشه مقداری روغن اضافه وجود دارد. این جداکننده جلوی ورود روغن اضافه به بخش‌های دیگر یونیت خارجی را می‌گیرد.

سوپر کولر، مبدل حرارتی صفحه‌ای و مبدل بازیافت حرارت موتور از قطعات دیگر یونیت خارجی vrf هستند.

 یونیت خارجی چند بخشی VRF، در پشت بام‌ یک ساختمان بزرگ را می‌بینید.
برای گرمایش و سرمایش ساختمان‌های بزرگ از VRF با یونیت خارجی چند بخشی استفاده می‌شود که قدرت بالاتری دارند.

شبکه لوله کشی و کابل‌ها (Piping network and cables)

یکی از مهم‌ترین اجزا و قطعات سیستم گرمایشی سرمایشی VRF، بخش‌های اتصالی نام دارند. این بخش‌ها شامل لوله‌های متصل‌کننده ۲ یونیت خارجی و داخلی و سیم‌کشی‌های الکترونیک هستند.

سیستم سیم‌کشی نیروی برق را به دستگاه وی آر اف می‌‌رساند و لوله‌ها وظیفه انتقال مبرد بین ۲ واحد را دارند.

 لوله‌های انتقال مبرد سیستم vrf را می‌بینید که از یونیت خارجی به یونیت داخلی وصل می‌شوند.
لوله‌های انتقال مبرد باید با دقت نصب شوند؛ چراکه شکستن آن‌ها می‌تواند باعث آسیب به عملکرد اجزای VRF شود.

سیستم‌های کنترلی (Controling Systems)

تهویه مطبوع vrf مثل همه وسایل گرمایشی و سرمایشی دیگر نیاز به کنترل و تنظیم میزان دما دارد. این بخش توسط سیستم‌های کنترلی مثل ریموت و کنترل پنل انجام می‌شوند. جالب است بدانید در vrf‌های جدید و پیشرفته حتی می‌توان از هوش مصنوعی برای کنترل سیستم vrf استفاده کرد!

سنسور‌ها (Sensors)

سنسور‌ها معمولاً برای اندازه‌گیری دما، رطوبت و سایر پارامتر‌های مربوط به کیفیت هوای vrf استفاده می‌شوند. اطلاعات سنسور‌ها به سیستم‌های کنترلی ارسال می‌شود و از این طریق سیستم تهویه مطبوع vrf به طور اتوماتیک تنظیم می‌شود.

نکته نهایی درباره اجزای سیستم vrf

در این نوشته از وبلاگ آوش اجزای سیستم vrf را به‌طور کامل شما معرفی کردیم. دیدید که یک وی‌آر‌آف از سه بخش یونیت خارجی، لوله‌های اتصالی و یونیت داخلی استفاده می‌کند تا هوای گرم یا خنک را وارد ساختمان و محیط داخلی آن کند.

همان‌طور که دیدید سیستم تهویه مطبوع VRF، از اجزای تخصصی و زیادی تشکیل شده است و به همین خاطر لازم است تا یک‌یک این قطعات با دقت بالا نصب شوند. پیشنهاد ما این است که برای نصب هر یک از اجزای VRF از یک متخصص کمک بگیرید.

چنانچه در انتخاب و خرید انواع سیستم تهویه مطبوع سوالی دارید می‌توانید با تیم آوش در تماس باشید. ما در کنار شما هستیم تا آسایش را به معنای واقعی تجربه کنید.

سوالات متداول:

آیا در سیستم تهویه VRF از تصفیه هوا به کمک فیلتر‌ها استفاده می‌شود؟

بله، یکی از بخش‌های عملکردی سیستم تهویه VRF، تصفیه هوا به کمک فیلتر‌ها است.

انواع کمپرسور در سیستم‌ تهویه VRF چیست؟

کمپرسور‌های VRF می‌توانند با دور ثابت یا اینورتر باشند. کمپرسور‌های اینورتر، مصرف برق کمتر و قیمت بالاتری دارند.

محدوده دمایی یک VRF چه قدر است؟

سیستم تهویه مطبوع VRF قابلیت گرمایش و سرمایش را دارد؛ اما محدوده دمایی آن بسته به نوع و مدل سیستم وی‌ آر اف متفاوت است.

منابع: bosch _ enterprise

تلگرام
توئیتر
فیسبوک
لینکدین

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلد های ضروری مشخص شده اند *

20 + دوازده =

ارسال نظر