انواع دستگاه تصفیه هوا را با آوش بشناسید.

انواع دستگاه تصفیه هوا و ویژگی های آنها

انواع دستگاه‌ تصفیه هوا باعث می‌شوند بتوانید آلودگی‌های محیطی را از بین ببرید، بوهای ناخوشایند را حذف کنید و حتی از انتقال بیماری‌های ویروسی و باکتری‌ها جلوگیری کنید؛ اما برای اینکه بتوانید از این مزایا استفاده کنید، باید انواع دستگاه تصفیه هوا را بشناسید و کاربرد‌ها و مزایای هر یک را بدانید تا بهترین نمونه را بسته به نیاز‌های خود انتخاب کنید.

در ادامه این نوشته از آوش، دسته‌بندی‌های مختلفی از انواع دستگاه تصفیه هوا گرین را برای شما معرفی کرده‌ایم. با خواندن این مطلب می‌توانید بر اساس شکل ظاهری، فیلتر‌های به کار رفته در یک دستگاه یا انواع امکانات آن، بهترین نمونه را برای خود انتخاب کنید.

انواع دستگاه تصفیه هوا بر اساس شکل ظاهری

تنوع شکل دستگاه‌های تصفیه هوا بسیار زیاد است و در هر شکل، قابلیت‌های خاصی برای این وسایل وجود دارد. در جدول زیر می‌توانید این انواع را با یک‌دیگر مقایسه کنید.

شکل دستگاهویژگی‌هانمونه محل استفاده
رومیزیقابل حملظاهری مدرنظرفیت محدودخانه‌های کوچک
ایستادهتعداد فیلتر‌های بیشتر از رومیزی‌هااستفاده در متراژ بالااداره‌ها، شرکت‌ها
صنعتیقدرت جذب مواد شیمیایی و گاز سمیفیلتراسیون تخصصیکارخانه‌ها و کارگاه‌های تولیدی
مخصوص اتومبیلقابل استفاده در حین رانندگیابعاد بسیار کوچکروی داشبورد یا کنسول وسط ماشین
گردنیاستفاده به صورت فردی و دور گردنقابل حملمناسب برای افراد دارای بیماری‌های تنفسی و ریه‌های حساس
چند نمونه از انواع دستگاه تصفیه هوای ایستاده در تصویر وجود دارند.
دستگاه‌های تصفیه هوای ایستاده معمولاً ظاهری مدرن دارند، تا دکوراسیون داخلی خانه را جذاب‌تر کنند.

انواع دستگاه تصفیه هوا بر اساس فیلتر

یکی از مهم‌ترین کاربرد‌های انواع دستگاه تصفیه هوا، فیلتر کردن جریان هوا از هرگونه آلودگی و ذرات مضر است. سیستم فیلتراسیون در این دستگاه‌ها معمولا از چندین فیلتر تشکیل شده است که هر یک نوعی از ذرات مضر را از بین می‌برند و هرچه تعداد و تراکم این فیلتر‌ها بیشتر باشد، هوای تمیز‌تری وارد محیط می‌کنند. 

پیشنهاد ویژه: خرید فن‌ کویل گرین

در ادامه انواع دستگاه تصفیه هوا بر اساس فیلتر را به شما معرفی می‌کنیم:

دستگاه تصفیه هوا با فیلتر اولیه (Primary Filter)

فیلتر اولیه یا پیش فیلتر، در همه دستگاه‌های تصفیه هوا در ایران وجود دارد و می‌تواند ذرات آلودگی با قطر ۱۰ میکرون را به دام بیاندازد. به این ترتیب، تمام ذرات درشت جامد یا مایع موجود در هوا، به وسیله این فیلتر جذب می‌شوند. 

خوب است بدانید در کشور‌های پیشرفته مثل امریکا یا اروپا، وجود این فیلتر در دستگاه تصفیه هوا ضروری نیست؛ چرا که آلودگی هوای محیطی در این کشور‌ها کمتر است؛ اما در کشور‌های دیگر مثل ایران دستگاه‌های تصفیه معمولا این نوع فیلتر را دارند.

دستگاه تصفیه هوا با فیلتر هپا (HEPA)

فیلتر هپا (High Efficiency Particulate Air) یکی از مهم‌ترین عوامل تصفیه هوا در سیستم فیلتراسیون است که می‌تواند ذراتی تا اندازه ۰.۳ میکرون را جذب کند. فیلتر‌های هپا  از الیاف شیشه، فایبرگلاس و پنبه ساخته شده‌اند و باعث حذف ۹۸٪ ذرات آلوده معلق در هوا مثل باکتری‌ها می‌شوند. 

از دستگاه‌های تصفیه هوا با فیلتر هپا در اتاق‌های عمل که نیاز به استرلیزه‌کردن هوا وجود دارد، استفاده می‌شود؛ البته میزان عملکرد فیلتر هپا به اندازه و قطر فایبر‌های آن بستگی دارد و پس از مدتی باید آن‌ها را تعویض کنید.

استفاده از یک دستگاه تصفیه هوا با فیلتر هپا در اتاق خواب
فیلتر‌های هپا به کار رفته در دستگاه تصفیه هوا، باعث ایجاد هوای تمیز و خوابی آسوده می‌شوند.

مطالعه بیشتر: بررسی قطعات چیلر + اهمیت اجزای چیلر در عملکرد آن

دستگاه تصفیه هوا با فیلتر کربن اکتیو (Activated carbon)

فیلتر کربن فعال منافذ بسیار ریزی دارد که باعث جذب بسیاری از آلاینده‌های شیمیایی می‌شود. موادی که به فیلتر‌های کربن می‌چسبند به هیچ وجه نمی‌توانند به هوا باز گردند و به همین خاطر، هوای تصفیه شده کاملا تمیز است. از جمله موادی که توسط دستگاه تصفیه هوا با فیلتر کردن اکتیو جذب می‌شوند، می‌توان به این موارد اشاره کرد:

  • گاز‌های مضر مثل فرم‌آلدهید‌ها؛
  • گاز آمونیاک؛
  • سدیم پلی آسپارتات؛
  • بوی نامطبوع؛
  • ترکیبات دود سیگار در محیط.

البته باید بدانید فیلتر‌های کربن اکتیو نمی‌توانند گرد و غبار محیط را جذب کنند و قابل شست‌و‌شو نیستند و پس از مدتی باید آن‌ها را تعویض کنید.

دستگاه تصفیه هوا با فیلر یون منفی (Negative Ion)

فیلتر‌های یون منفی با استفاده از فرایند‌های شیمیایی باعث جذب مواد دارای بار مثبت در هوا می‌شوند و هوا را از آن‌ها پاک می‌کنند. این نوع فیلتر‌ها می‌توانند باکتری‌ها، گاز‌های سمی و ویروس‌ها تا اندازه ۰.۰۱ میکرون را حذف کنند. البته در فرایند شیمیایی این نوع فیلتر‌ها، گاز اوزون به وجود می‌آید که روی سلامت ریه‌ها تاثیر منفی دارد. به همین خاطر این نوع فیلتر،‌ در دستگاه‌های تصفیه هوای جدید‌تر حذف شده‌اند. 

دستگاه تصفیه هوا با فیلتر نانو پلاسما (Nano plasma)

نانو پلاسما، یکی از پیشرفته‌ترین فیلتر‌ها در دستگاه‌های تصفیه است که باعث جذب الکتریکی ذرات مضر می‌‌شود. ذرات نانویی که توسط این دستگاه تولید می‌شود به سرتاسر خانه نفوذ می‌کنند و ذرات معلق مضر را به خود جذب می‌نمایند. هم‌چنین در سیستم این نوع دستگاه‌های تصفیه هوا، نیازی به استفاده از منبع آب نیست؛ چرا که برای کار کردن از رطوبت و بخار هوا در محیط استفاده می‌کنند؛ البته قیمت دستگاه تصفیه هوا با فیلتر نانو پلاسما، گران‌تر از نمونه‌های دیگر است.

 یک دستگاه تصفیه هوا با فیلتر یون منفی به صورت رومیزی
دستگاه‌های تصفیه هوا با یون منفی می‌‌توانند حتی ذرات آلودگی روی پرده یا مبل‌ها را هم از بین ببرند.

انواع دستگاه تصفیه هوا بر اساس امکانات

یکی دیگر از مواردی که می‌توان بر اساس آن انواع دستگاه تصفیه هوا را دسته‌بندی کرد، امکانات جانبی آن‌ها است. برای خرید دستگاه تصفیه هوا بسته به نیاز‌ خود می‌توانید از این امکانات استفاده کنید:

  • سنسور تشخیص میزان آلودگی هوا؛
  • پنل‌های لمسی؛
  • ریموت کنترل؛
  • تایمر هوشمند؛
  • قابلیت قطع دو قطب RCCB؛
  • قابلیت بهینه‌سازی مصرف انرژی الکتریکی؛
  • سازگاری با محیط زیست.

هم‌چنین برخی از انواع دستگاه تصفیه هوا، لامپ مولد اشعه ماوراء بنفش دارند که می‌تواند در کنار فیلتر‌های تخصصی، به تمیز کردن بیشتر هوا کمک کند و به طرز موثری باعث حذف باکتری‌های محیطی شود.

نکات خرید انواع دستگاه تصفیه هوا

اگر می‌خواهید به سراغ خرید دستگاه تصفیه هوا بروید، به این نکات دقت کنید:

  1. به چه سطحی از تصفیه هوا نیاز دارید؟ بر اساس آن نوع فیلتر تخصصی دستگاه را انتخاب کنید. برای مثال برای کارخانه‌هایی با مواد شیمیایی بسیار مضر نمی‌توانید از دستگاه‌های تصفیه رومیزی استفاده کنید.
  2. مساحت زیر بنا و مقدار فضای تحت پوشش دستگاه تصفیه هوا چه قدر است؟ بر اساس آن به سراغ انتخاب مدل‌های رومیزی یا ایستاده بروید.
  3. آیا در منطقه خاص آب و هوایی مثل مناطق گرم و شرجی زندگی می‌کنید؟ پس دستگاهی متناسب با اقلیم زندگی خود را انتخاب نمایید.
  4. دوست ندارید کار کردن دستگاه تصفیه هوا آرامش محیط و خانه را به هم بزند؟ به سراغ دستگاه‌هایی با سطح صدای پایین‌تر بروید. میزان صدای تولید شده توسط یک دستگاه با واحد دسی‌بل اندازه‌گیری می‌شود.
  5. آیا میزان مصرف انرژی برای شما مهم است؟ می‌توانید دستگاه‌هایی با برچسب انرژی استاندارد را تهیه کنید.

در انتها نیز توجه داشته باشید که قیمت دستگاه تصفیه هوا چه قدر است. قیمت دستگاه تصفیه معمولا به نوع فیلتراسیون، اندازه، کاربرد و امکانات دستگاه تهویه هوا بستگی دارد.

نکته آخر درباره انواع دستگاه تصفیه هوا

در این نوشته از آوش، به معرفی و بررسی انواع دستگاه تصفیه هوا پرداختیم. می‌‌توان دستگاه‌های تصفیه هوا را بر اساس شکل ظاهری، نوع فیلتر‌ به کار رفته و امکانات جانبی آن‌ها به چند دسته تقسیم کرد. پس با بررسی نیاز‌های خود اعم از نوع پاکسازی و اندازه محیط، بهترین محصول را برای خود انتخاب کنید.

هم‌چنین در نظر داشته باشید که حتما دستگاه تصفیه هوا را از فروشگاه‌های معتبر خریداری کنید؛ چرا که استفاده از دستگاه تصفیه هوا غیر استاندارد باعث می‌شود که مواد مضر حذف نشده و بیشتر در هوا منتشر شوند. برای خرید انواع دستگاه تصفیه هوا از برند گرین می‌توانید از سایت آوش استفاده کنید که بهترین محصولات را با گارانتی ضمانت و خدمات پس از فروش به شما ارائه می‌‌کند. آوش کنار شما است تا بهترین هوا را مهمان ریه‌هایتان کنید!

سوالات متداول:

تفاوت دستگاه تصفیه هوا و تهویه هوا چیست؟

این دو واژه گاهی به اشتباه به جای هم استفاده می‌شوند. دستگاه تصفیه هوا بر تمیز و پاکسازی هوا به کمک حذف عوامل آلودگی تمرکز دارد؛ اما دستگاه تهویه، هوا را به گردش در می‌آورد و هوای بی‌کیفیت را از محیط خارج می‌کند.

آیا فیلتر همه انواع دستگاه تصفیه هوا قابل شست‌و‌شو هستند؟

خیر. شما می‌توانید تنها برخی از فیلتر‌های دستگاه تصفیه هوا را بشویید تا تمیز شوند. برخی از فیلتر‌ها مثل کربن و پلاسما هر چند ماه یک‌بار نیاز به تعویض دارند.

تلگرام
توئیتر
فیسبوک
لینکدین

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلد های ضروری مشخص شده اند *

یک + چهارده =

ارسال نظر