سنجش کیفیت هوای خانه

کیفیت هوای خانه را چطور بسنجیم؟

بالا بودن کیفیت هوای خانه نه تنها برای اعضای خانواده، بلکه برای حیوانات خانگی و گیاهان‌مان نیز از اهمیت بالایی برخوردار است. چندین راه‌کار برای سنجش میزان کیفیت هوایی که در خانه تنفس می‌کنیم وجود دارد. بسیاری از افراد از دستگاه‌های تصفیه هوا برای سالم نگه داشتن هوای خانه‌هایشان استفاده می‌کنند که ممکن است نیاز به تعویض و یا سرویس داشته باشد و کارایی خودش را از دست داده باشد. اگر هم تا به امروز از چنین دستگاه‌هایی استفاده نکرده‌اید؛ پیشنهاد ما به شما خرید تهویه مطبوع خانگی از آوش است.

در ادامه با ما همراه باشید تا تمامی مواردی که در مورد سنجش کیفیت هوای خانه باید بدانید را به شما آموزش دهیم.

راه‌کارهایی برای بهبود کیفیت هوای خانه

به چندین روش مختلف می‌توان کیفیت هوای خانه را سنجید مثلا:

1) در نظر گرفتن تمامی علائمی که نشان‌دهنده وجود هوای آلوده در خانه است

برای بررسی میزان کیفیت هوای خانه، اولین نکته‌ای که باید در نظر گرفت، علائم فیزیکی و جسمانی اعضای خانه است. ممکن است اعضای خانه همگی باهم این علائم را نشان دهند:

  • سرفه کردن
  • عطسه کردن
  • خیس شدن بی‌دلیل چشم‌ها
  • گرفتگی بینی
  • سردرد
  • خون دماغ شدن
عطسه و آبریزش بینی می‌تواند از علائم کیفیت بد هوا باشد
عطسه و آبریزش بینی می‌تواند از علائم کیفیت بد هوای خانه باشد

پیشنهاد ویژه: خرید فن کویل گرین

در بسیاری از موارد مواجه شدن با چنین علائمی، می‌تواند دلیلی برای بی‌کیفیت بودن هوای خانه باشد. وجود برخی آلاینده‌ها مثل رطوبت، کپک‌های سمی و سایر مواد شیمیایی و… می‌تواند بر سلامت اعضای خانواده تأثیر منفی بگذارد. پس هر زمان با علائمی که در ادامه خواهیم گفت مواجه شدید، خیلی سریع به دنبال بررسی میزان کیفیت هوای خانه‌تان باشید:

  • سرگیجه
  • حالت تهوع
  • خارش‌های پوستی
  • تب و لرز
  • خستگی مفرد

2) بررسی عوامل خارجی و کثیفی و گرد و غبار اطراف خانه

گاهی اوقات ممکن است دلیل اصلی تمامی علائمی که بالا به آنها اشاره کردیم، به‌خاطر عوامل خارجی مثل ساخت و ساز در اطراف محل زندگی و… باشد که می‌تواند بر کیفیت هوای خانه تاثیرگذار باشد. هر گونه ساخت و ساز در اطراف محل زندگی شما می‌تواند هوایی که تنفس می‌کنید را در معرض گرد و غبار، مواد شیمیایی و سایر مواد مضر دهد و وارد سیستم‌های تهویه شود و در خانه گردش پیدا کنند.

جالب است که بدانید استفاده از برخی از مصالح ساختمانی، مانند رنگ‌ها و پاک کننده‌های رنگ و… می‌توانند ترکیبات عالی بسیار مضر و دودهای شیمیایی را از خود آزاد کنند. تاثیرات این مواد شیمیایی هم ممکن است با علائمی مثل سوزش در چشم، بینی و گلو و یا حتی بروز مشکلات جدی‌تری مثل مانند آسیب به کبد یا کلیه باشد.

مطالعه بیشتر: حضور آوش در نمایشگاه ریتیل 2022

3) بررسی کیفیت هوای خانه با استفاده از کیت تشخیص کیفیت هوا

برای اینکه مطمئن شوید که میزان سلامت هوایی که در خانه جریان دارد مناسب است یا خیر؛ می‌توانید این کار را با استفاده از کیت‌هایی که برای این کار تعبیه شده‌اند انجام دهید. با استفاده از این ابرازها می‌توانید انواع آزمایشات برای اندازه‌گیری میزان کیفیت هوا و… را انجام دهید.

این دستگاه‌ها می‌توانند میزان ذرات ریز و گرد و غبار و سایر آلودگی‌ها، میزان ترکیبات آلی و آلاینده‌های شیمیایی، دما و رطوبت را اندازه‌گیری کنند. با بررسی دقیق‌تر هوای خانه توسط این دستگاه‌ها می‌توانید تصمیم بگیرید که کدام قسمت خانه آلوده‌تر است و نیاز به قرار دادن دستگاه تهویه مطبوع دارد.

4) انجام دادن آزمایش رادون

رادون یکی از گازهای رادیواکتیو است که به طور طبیعی با تجزیه اورانیوم در هوا ایجاد می‌شود. این گاز گاهی ممکن است در خاک و آب چاه نیز یافت شود و از همین طرق، وارد خانه‌های ما شود. تنها روشی که می‌توان مطمئن شد که این گاز در خانه‌مان وجود دارد یا خیر، آزمایش کردن آن و خرید دستگاه مربوطه است.

روش کار هم به این صورت است که سنسورهایی را در خانه قرار داده می‌شود و بر اساس داده‌هایی که به دست می‌آید می‌توانید مطمئن شوید که آیا این گاز در خانه وجود دارد یا خیر.

5) تعویض و یا خرید تهویه مطبوع جدید

اگر از دستگاه‌های تهویه مطبوع استفاده می‌کنید، بسیار مهم است که هر چند ماه یکبار جهت تعویض فیلترهای هوا اقدام کنید. در بهترین حالت ممکن خوب است که حداقل هر 90 روز یکبار فیلترهای هوا را تعویض کنید. البته اگر در خانه سگ یا گربه داشته باشید، این کار را باید هر 60 روز یکبار انجام دهید. اگر هم یکی از اعضای خانواده دارای آلرژی است، این فیلترها بهتر است هر 20 تا 45 روز یکبار تعویض شوند. اگر هم فیلترها قابل شستشو هستند بهتر است ابتدا آن را جاروبرقی بکشید تا ذرات بزرگ از بین بروند؛ سپس فیلترها را به مدت 15 دقیقه در آب خیس کنید و سپس با دقت شستشو دهید.

اگر هم احساس می‌کنید که دستگاه تهویه‌تان کارایی قبل را ندارد و با تعویض فیلتر همچنان هوای خانه کیفیت مطلوبی را ندارد، بهتر است به فکر سرویس و یا تعویض تهویه مطبوع باشید.

تعویض فیلتر اسپلیت برای بهبود کیفیت هوا
تعویض دوره‌ای فیلتر اسپلیت برای بهبود کیفیت هوا لازم است.

6) کمک گرفتن از یک متخصص برای بررسی کیفیت هوای خانه

اگر تمامی راه‌کارهایی که بالاتر به آنها اشاره کردیم را انجام دادید و همچنان احساس می‌کنید کیفیت هوای خانه خوب نیست، بهترین کار کمک گرفتن از یک متخصص برای بررسی کیفیت هوای خانه‌تان است. با بررسی دقیق‌تر توسط یک متخصص می‌توانید کیفیت هوای خانه را بر اساس امتیازدهی این موارد بررسی کنید:

  • قارچ و انگل‌های گیاهی
  • میزان سرب موجود در هوا
  • ذرات گرد و غبار و سایر مواد حساسیت‌زا
  • تمامی آلودگی‌های هوا ناشی از دود
  • میزان سطح خوشبو کننده‌های هوا، شمع و بخور
  • میزان آلاینده‌های موجود در موادهای پاک‌کننده شیمیایی
  • ذرات یا گازهای احتراق

پیشنهاد ویژه: خرید کولرگازی گرین

7) استفاده از گیاهان داخلی

استفاده از گیاهان داخلی برای بهبود کیفیت هوا و تهویه فضای خانه به دلیل توانایی آن‌ها در جذب دی‌اکسید کربن و تولید اکسیژن بسیار موثر است. در زیر به برخی از گیاهان مناسب و مزایای آن‌ها اشاره می‌کنم:

مزایای گیاهان داخلی برای تهویه هوای خانه:

  1. جذب آلاینده‌ها: گیاهان می‌توانند برخی از آلاینده‌های رایج مانند فرم آلدهید، بنزن و تولوئن را از هوا جذب کنند.
  2. تولید اکسیژن: در طول فرآیند فتوسنتز، گیاهان اکسیژن تولید می‌کنند که به جریان هوای تازه کمک می‌کند.
  3. افزایش رطوبت: گیاهان از طریق تبخیر و تعرق، رطوبت هوا را افزایش می‌دهند، که می‌تواند در محیط‌های خشک مفید باشد.

گیاهان مناسب:

  1. سانسوریا (زبان‌سرو): بسیار مقاوم است و به تصفیه هوای داخلی کمک می‌کند.
  2. پوتوس: این گیاه به راحتی در شرایط مختلف رشد می‌کند و می‌تواند سموم را جذب کند.
  3. درختچه بامبو: به عنوان یک تصفیه‌کننده قوی هوا عمل کرده و باعث افزایش رطوبت می‌شود.
  4. لیندا (Peace Lily): این گیاه ظریف قدرت بالایی در جذب سموم و رطوبت دارد.
  5. فیکوس الاستیکا (Rubber Plant): این گیاه به تصفیه هوا کمک کرده و نیاز به مراقبت کمی دارد.

با توجه به این نکات، ترکیب گیاهان داخلی نه تنها زیبایی به خانه شما اضافه می‌کند، بلکه به بهبود کیفیت هوا و سلامت اعضای خانواده کمک می‌کند.

پس از این بررسی می‌توانید با خیلی راحت با حذف و تغییر یک‌سری چیزهای ساده در خانه مثل کمتر استفاده کردن از مواد خوشبو کننده و یا مواد شوینده و… و یا نصب دستگاه تهویه مناسب می‌توان کیفیت هوای خانه را بهبود بخشید.

دستگاه‌های تهویه هوای شرکت گرین

با استفاده از دستگاه‌های تصفیه هوای شرکت گرین می‌توانید مطمئن باشید هوایی که در خانه جریان دارد، از بالاترین کیفیت ممکن برخوردار است. این دستگاه‌های تهویه دارای سنسور‌های تشخیص گرد و غبار با پشتیبانی از سیستم تشخیص صدا است که می‌تواند تا چندین برابر کیفیت هوای داخل خانه را بهبود ببخشد. این دستگاه‌ها می‌توانید تا 99.99% تمامی ویروس‌ها و باکتری‌های معلق در هوا را کاهش  و ذرات ریز گرد و خاک و مواد حساسیت‌زا را با کمک آیونایزر و فیلتراسیون ۶ مرحله‌ای از بین ببرد!

تصفیه کننده هوا گرین
تصفیه کننده هوا گرین

جمع‌بندی

در این مقاله ما در مورد اینکه چطور می‌توان کیفیت هوای خانه را بسنجیم گفتیم و چندین راه‌کار بسیار ساده را نیز پیشنهاد کردیم. تنفس یک هوای تازه و پاکیزه حق همه ما است و بسیار مهم است که بدانیم در خانه و محل زندگی‌مان هیچ‌گونه مواد مضری مثل کپک، مواد حساسیت زا یا رادون وجود نداشته باشد.

با توجه به روش‌هایی که بالا به آنها اشاره شدید و روش‌هایی که برای آزمایش کیفیت هوای خانه‌تان و همچنین نکاتی که در مورد چگونگی تشخیص علائم کیفیت پایین هوا گفته شد، می‌توانید از سالم بودن هوای داخل خانه مطمئن شوید. در آخر هم پیشنهاد می‌کنم که حتما از یک دستگاه تهویه هوا مطبوع برای اینکار استفاده کنید تا سلامت خود و خانواده‌تان را تضمین کنید.

سوالات متداول

ویژگی‌های بهترین دستگاه تصفیه هوا چیست؟

1) داشتن تکنولوژی آیونایزر 2) داشتن فیلتر از بین برنده بو 3) قابلیت عملکرد اتوماتیک و حالت خواب 4) داشتن قابلیت تنظیم سرعت فن 5) هشدار جهت یادآوری تعویض فیلتر 6) داشتن تایمر 7) برخورداری از سنسورهای پیشرفته از قبیل تشخیص میزان گرد و غبار و … 8) دارا بودن  قابلیت مرطوب کننده هوا 9) داشتن فیلتر اولیه و فیلتر هپا

چه گروه از افرادی بیشتر در معرض عواقب آلودگی هوا هستند؟

کودکان نسبت به بزرگسالان بسیار تاثیر پذیرتر هستند و زنان باردار به نسبت به مردان بسیار آسیب پذیرتر هستند.

آلودگی هوای داخل خانه چه تاثیراتی روی سلامتی افراد دارد؟

بیشترین و عمده‌ترین تاثیرات آلودگی هوا، روی سیستم تنفسی افراد است و می‌تواند منجر به بیماری‌های قلبی، سکته، سرطان و… می‌شود.

تلگرام
توئیتر
فیسبوک
لینکدین

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلد های ضروری مشخص شده اند *

سیزده + 7 =

ارسال نظر