سیستم چیلر به همراه لوله‌کشی‌های فلزی آن که روی پشت بام یک ساختمان نصب شده است.

کاربرد چیلر در ساختمان و صنعت چیست؟

چیلرها تجهیزات غول‌پیکری هستند که برای تهویه و خنک کردن فضاها استفاده می‌شوند. مهم‌ترین کاربرد چیلر، تأمین سرمایش است و از آنها در فرایندهای مختلفی مثل تهویه‌مطبوع، فرایندهای صنعتی و تبرید استفاده می‌شوند. این دستگاه‌ها گرما را از یک مایع خنک‌کننده می‌گیرند و سپس مایع را برای جذب دوباره گرما، گردش می‌دهند. چیلرها کاربرد فراوانی در ساختمان‌ها و صنایع مختلف دارند. از آنها برای پایین نگه داشتن دمای فضاهای، تجهیزات و مواد استفاده می‌شود. با آوش همراه شوید.

مطالعه بیشتر: تفاوت چیلر با محصولات تهویه مطبوع دیگر چیست؟

کاربرد چیلر در ساختمان‌ها و صنعت 

 چیلرها نیازهای سرمایشی مختلف را برطرف می‌کنند. در حقیقت در هر صنعت و ساختمانی که نیاز به سرمایش وسیع باشد کاربرد دارند. چیلر مناسب آن فضا یا صنعت با توجه به فاکتورهای مختلفی نظیر وضعیت تاسیسات محل، منبع چیلر، کاربرد، تعداد کارمندان آن صنعت یا ساکنان ساختمان، میزان سرمایش مطلوب، میزان اتلاف انرژی و به‌طورکلی فضا و طراحی محل انتخاب می‌شود.

صنایع و ساختمان‌هایی که برج‌های خنک‌کننده آنها در نزدیکی منابع آبی هستند یا به آن دسترسی دارند، بهتر از بقیه می‌توانند از چیلرها استفاده کنند.

چیلرها در صنایع و ساختمان‌های زیادی استفاده می‌شوند از جمله:

  • هتل‌ها
  • بیمارستان‌ها
  • مراکز خرید
  • تاسیسات تولیدات صنعتی 
  • یخچال و فریزر
  • تبرید در گلخانه‌ها، سردخانه‌ها، ساخت‌و‌ساز، تکنولوژی، صنایع شیمیایی و دارویی
  • آزمایشگاه‌های شیمی
  • کارگاه‌ها و کارخانه‌های صنعتی تولیدی مختلف مثل صنایع شیمیایی، نساجی، غذایی، لبنیات، دارویی، تزریق پلاستیک، ریخته‌گری، طلا و جواهرات و غیره
  • کارهایی که در دمای پایین انجام می‌شوند مثل حفاری‌های زیرزمینی، تولید انرژی، تولید خودرو، پیست‌های یخ 

اما استفاده از چیلرها روز‌به‌روز در حال افزایش است و این روزها دیگر محدود به ساختمان‌ها و صنایع بزرگ نیست بلکه از آنها در فضاهای کوچک‌تر مثل ادارات هم استفاده می‌شود. 

کدام ساختمان‌ها به چیلر نیاز دارند؟

از چیلر گرین برای تأمین سرمایش داخلی ساختمان‌ها استفاده می‌شود. اگر هزینه نصب و نگهداری را در نظر نگیریم، چیلرها برای ساختمان‌های بزرگ با طبقات زیاد، فضاهایی که نیاز به بار سرمایشی زیادی دارند و در عین حال دسترسی آنها به منابع آبی مناسب است استفاده می‌شوند. در نظر داشته باشید که افزایش دمای هوا و ارتفاع از سطح دریا که باعث فشار بیشتر هوا می‌شود، می‌تواند روی بازده چیلرهایی که در ساختمان‌ها نصب می‌شوند اثر بگذارد.

نمای دور از تجهیزات چیلر که روی پشت بام یک ساختمان مرتفع نصب شده‌اند و فضای شهر، همراه با برج‌های آن از پشت این تجهیزات پیداست. 
میتوان از چیلر در ساختمان‌های مختلف مثل هتل‌ها، بیمارستان‌ها، برج‌ها، نیروگاه‌ها و غیره استفاده کرد. 

از چیلرها در ساختمان‌های زیر استفاده می شود:

  • ساختمان‌های تجاری مثل ادارات، هتل‌ها، بیمارستان‌ها و مراکز خرید. 
  • ساختمان‌های صنعتی مثل نیروگاه‌ها و مراکز داده (DataCenter)
  • ساختمان‌های مسکونی مثل آپارتمان‌های بلندمرتبه و برج‌ها

اصلی‌ترین کاربرد چیلر در صنعت چیست؟

کاربرد چیلر با توجه به نوع آن متفاوت است. چیلرها به دو دسته اصلی آب خنک (water cooled chiller) و هوا خنک (Air Cooled Chiller) تقسیم می‌شوند که هر دو اجزا و کاربرد مشابهی دارند؛ اما تفاوت اصلی آنها در استفاده از آب یا هوا برای خنک کردن هوای داخل محیط است. هر یک از این چیلرها برای فضاهای متفاوتی مناسب هستند.

 چیلرهای هوا خنک در مواردی مثل فرایندهای صنعتی، ساختمان‌های کوچک تا متوسط، دیتاسنترها و مراکز داده، تأسیسات کوچک تا متوسط، آب‌وهوای معتدل و مناطق کم آب کاربرد بیشتری دارند. اما چیلرهای آب خنک در تأسیسات متوسط تا بزرگ، ساختمان‌های بزرگ، فضاهایی که تقاضا برای خنک‌کنندگی بالاست، مناطق گرم و مکان‌هایی با منابع آبی کافی استفاده می‌شود. به‌صورت خلاصه در جدول زیر می‌بینید:

ویژگیچیلر هوا خنکچیلر آب خنک
روش دفع گرمافن ها، هوا را به کویل‌های کندانسور می‌مکندبرج خنک‌کننده آب را در هوا اسپری می‌کند
متناسب با آب و هواهاآب و هوای معتدلآب و هوای گرم
فضای مورد نیازفضای زیادفضای کمتر
دسترسی به آبنیاز نیستمنابع آبی لازم است
نیاز به نگهدارینیاز به نگهداری کمترنیاز به نگهداری بیشتر 

 انتخاب بین این دو نوع چیلر به اندازه تاسیسات، تقاضای خنکی، فضای در دسترس، آب‌وهوای محل، دسترسی به آب و نیازهای خاص پروژه انجام می‌شوند. چیلرهای آب خنک راندمان و ظرفیت بالاتری دارند؛ اما چیلرهای هوا خنک، هزینه راه‌اندازی کمتری داشته و کار آنها راحت‌تر است.

کاربرد چیلر در ساختمان و صنعت در یک نگاه

 چیلرها تجهیزاتی هستند که برای خنک‌کنندگی وسیع و شدید استفاده می‌شوند. معمولاً در فضاهایی که کولرها پاسخگو نیستند از چیلر استفاده می‌شود. آنها در صنایع مختلف و در ساختمان‌های متفاوتی نصب می‌شوند تا با رساندن دما به نقطه مورد نظر جلوی گرم‌شدن فضا را بگیرند. گرم‌شدن فضا می‌تواند باعث آلودگی و ازبین‌رفتن مواد و تجهیزات شود و افرادی که در آن فضا ساکن هستند را به‌شدت آزار دهد.

سوالات متداول درباره کاربرد چیلر در ساختمان و صنعت

چه ساختمان‌هایی برای استفاده از چیلر مناسب نیستند؟

کاربرد چیلر در ساختمان‌های مختلف متفاوت است. ساختمان‌های کم‌ارتفاع با فضاهای محدود و کوچک، مکان‌هایی که تقاضا برای سرمایش کم است مثل مدارس، فروشگاه‌ها و رستوران‌ها، مناطق آب‌وهوایی که دمای آنها به زیر دمای انجماد می‌رسد یا به‌سرعت تغییر می‌کند و در نهایت ساختمان‌های مناطقی که دسترسی محدودی به آب و برق دارند یا هزینه تأمین آب یا برق بسیار بالاست، ساختمان‌های مناسبی برای استفاده از چیلرها نیستند.

حداقل مساحت و ارتفاع ساختمان باید چقدر باشد تا بتوانیم از چیلر استفاده کنیم؟

این سؤال پاسخ مشخصی ندارد. ازآنجایی‌که چیلرها تنوع زیادی دارند احتمال اینکه بتوانید با توجه به ارتفاع، مساحت، بار سرمایشی و آب‌وهوای منطقه خود، یک مدل مناسب را انتخاب کنید زیاد است. این که ساختمان بر اساس چه استانداردهایی ساخته شده است نیز اهمیت دارد. به عنوان مثال، باید امکان لوله‌کشی‌های متعدد وجود داشته باشد. به‌طورکلی در ساختمان‌های بلندتر و بزرگ‌تر که نیاز به سرمایش بیشتری دارند و در مناطق آب‌وهوایی گرم هستند، استفاده از چیلر رایج‌تر است.

دلیل استفاده از چیلر در ساختمان‌های بلند، به‌جای کولر چیست؟

این ساختمان‌ها، زیربنا و وسعت زیادی داشته و نیازمند یک سیستم سردسازی هستند که علاوه بر بخش‌های مسکونی و تجاری سایر بخش‌ها را هم خنک کند. علاوه بر آن موجب راحتی بیشتر ساکنان می‌شوند و در مصرف انرژی هم صرفه‌جویی می‌گردد.

تلگرام
توئیتر
فیسبوک
لینکدین

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلد های ضروری مشخص شده اند *

هفت + 18 =

ارسال نظر