10 دلیل آب دادن کولر گازی

10 دلیل آب دادن کولر گازی

این روزها سیستم‌های تهویه مطبوع مثل کولر گازی، جزئی جدانشدنی از زندگی ما شده‌اند. دقیقا مثل سایر تکنولوژی‌ها، در خانه، ماشین، محل کار، ادارات، مراکز خرید، بیمارستان‌ها و… از این سیستم‌ها استفاده می‌شود. گاهی اوقات ممکن است این دستگاه‌ها به دلایل مختلفی دچار خرابی شوند و در برخی موارد در حین کار کردن، شاهد آب دادن کولر گازی یا سایر دستگاه‌های تهویه مطبوع باشیم. در ادامه این مقاله از مجله آوش ما قصد داریم تا به طور کاملا دقیق و تخصصی در مورد 10 دلیل آب دادن کولر گازی بگوییم. پس تا انتها با ما همراه باشید.

پیشنهاد ویژه: خرید فن کویل گرین

دلیل اصلی آب دادن کولر گازی چیست؟

زمانی که آب از پنل داخل به بیرون سرریز شود، به این اختلال آب دادن کولرگازی گفته می‌شود. در ادامه به 10 دلیل آب دادن کولرگازی اشاره خواهیم کرد. این موارد عبارتند از:

10 دلیل آب دادن کولر گازی
10 دلیل آب دادن کولر گازی

1) مسدود شدن خروجی سینی تخلیه

آب حاصل شده از میعان در ناودانی کولر یا همان سینی تخلیه جمع می‌شود و سپس از طریق لوله درین تخلیه می‌شود. زمانی که ناودانی کولر به هر دلیلی مثل جمع شدن گرد و خاک، لجن و… مسدود شود، می‌تواند دلیل اصلی آب دادن آن باشد.

راه حل:

برای رفع این مشکل، باید پنل کولر گازی را به اندازه 70 درجه باز کرد، سپس سینی تخلیه را به آرامی و به صورت کامل تمیز کنید تا این مشکل برطرف شود.

 2) عدم جایگذاری مناسب لوله درین

زمانی که لوله درین در جای درست خود قرار نگرفته باشد، باعث سرریز شدن آب از کولر گازی می‌شود. از جمله مواردی که موجب این اختلال می‌شود عبارتند از:

تا خوردن لوله درینخم یا تا شدگی لوله درین می‌تواند موجب عدم تخلیه درست آب و یا سرریز شدن آن شود.
مسدود شدگی لوله درینلوله درین به دلیل گرد و خاک و… می‌تواند دچار مسدود شدگی شود.
جمع شدن آب در سطلزمانی که آب درون سطل خیلی بیشتر از حد مجاز ذخیره شود، شلنگ امکان خارج کردن آب اضافی را نخواهد داشت و این اختلال را به وجود می‌آورد.
استفاده کردن از شلنگ نامناسبعلاوه بر استفاده از شلنگ مناسب، داشتن شیب مناسب برای شلنگ کولرگازی هم از اهمیت بالایی برخوردار است. عدم توجه به این موضوع می‌تواند موجب آب دادن آن شود.

3) کمبود گاز مبرد داخل کولر

اگر به هر دلیلی گاز مبرد درون کولرگازی تخلیه و یا کم شده باشد، موجب می‌شود که فین‌های اوپراتور یخ بزند و سپس کولر خاموش شود. پس از خاموش شدن دستگاه، یخ‌هایی که در داخل ساخته شده‌اند شروع به آب شدن خواهد کرد و در نتیجه از دستگاه سرریز می‌شود.

مطالعه بیشتر: علائم هوای بی کیفیت در خانه چیست؟

راه حل:

با سرویس به موقع کولرگازی و شارژ کردن به موقع گاز مبرد، می‌توان تا حد زیادی از بروز این مشکل جلوگیری کرد.

4) عدم عایق بودن لوله‌ها

زمانی که لوله‌ها به درستی عایق نباشند، موجب آب دادن کولر گازی می‌شوند. لوله‌های کولر گازی در حالت عادی دمای بسیار پایینی دارند و اگر به درستی عایق‌بندی نشوند، دقیقا مثل یک لیوان آب عمل می‌کند و به راحتی تمامی رطوبت محیط را به خود جذب می‌کند. در نهایت با تبدیل رطوبت به آب، موجب سرریز شدن آب از دستگاه می‌شود.

راه حل:

بهترین کار کمک گرفتن از یک تکنسین کولرگازی است تا عایق بودن لوله‌ها را به درستی چک کند و تمامی مشکلات جانبی را حل کند.  

5) کثیفی فیلتر هوا

زمانی که فیلتر هوای کولرگازی کثیف باشد، به اندازه کافی هوا به اپراتور نخواهد رسید و در نتیجه افت دما ایجاد می‌شود و شاهد آب دادن آن خواهید شد.

راه حل:

برای جلوگیری از بروز این مشکل به صورت منظم و دوره‌ای نیاز است که فیلترهای هوا و سایر  اجزا را تمیز کنید.

6) خرابی پمپ تخلیه کولر گازی

پمپ تخلیه آب کولر گازی دستگاهی است که در زیر کویل خنک کننده قرار دارد. عملکرد این پمپ، تخلیه کامل آب به منظور جلوگیری از نشت است. هنگامی که این پمپ به دلیل تجمع گرد و غبار و آلودگی خراب شود، منجر به چکه کردن و آب ریختن کولر گازی می‌شود.

راه حل:

تنها راه حل، تعویض و یا تعمیر پمپ تخلیه است!

 7) عدم نگهداری درست و سرویس به موقع کولرگازی

برای داشتن یک کولرگازی سالم و یا هر دستگاه تهویه هوای مطبوع دیگر، نیاز است که آن را به صورت دوره‌ای سرویس کنید. چرا که عدم توجه به این مورد، مشکلات بسیار زیادی را با خود به همراه خواهد داشت. پس از مشاهده اولین نشانه‌های خرابی مثل چکه کردن آب، خنک یا گرم نکردن کافی و… باید از یک تکنسین تعمیر کولرهای گازی گرین کمک بگیرید.  

8) شکستن سینی ناودانی

وقتی که آب از قسمت جلویی کولرگازی به صورت چکه‌چکه روی زمین می‌ریزد می‌تواند به دلیل ترک خوردن و یا شکستگی سینی و قاب ناودانی باشد. گاهی هم ممکن است به دلیل عدم نصب درست و یا عدم بالانس بودن پنل داخلی اسپلیت به وجود آمده باشد. هر زمان که دستگاه را روشن کردید و متوجه لرزش و سر و صدای زیاد آن شدید، می‌توانید مطمئن باشد که پنل‌ها بالانس نیست و در صورت توجه به این موضوع، موجب شکستگی سینی ناودانی خواهید شد.

9) دمای پایین هوا

زمانی که در فصول سرد سال دمای هوای بیرون خیلی سرد باشد و منبع گرمایشی داخل هم کولرگازی باشد، ممکن است سیم پیچ دستگاه در اثر سرمای زیاد دچار یخ‌زدگی شود و آب به صورت قطره‌ قطره از دستگاه به بیرون بریزد.

10) کثیفی کندانسورها

از آنجایی که کندانسور هم در فضای بیرون قرار دارد، به نسبت سایر اجزا بیشتر در معرض آلودگی و گرد و خاک است. در نتیجه سیم پیچ کندانسور دچار کثیفی و گرفتگی می‌شود، در نتیجه باعث تجمع آب در کولرگازی و ریزش آن می‌شود.

10 دلیل آب دادن کولر گازی

پیشنهاد ویژه: خرید داکت اسپلیت گرین

چگونه از آب دادن کولرگازی جلوگیری کنیم؟

برای جلوگیری از آب دادن کولر گازی، بهترین کار تمیز نگه داشتن آن در برابر گرد و غبار و فضای داخلی و سیم پیچ‌های خارجی است. از جمله راه‌کارهایی که برای جلوگیری از آب دادن و تمیز نگه داشتن دستگاه باید در نظر داشته باشید در ادامه توضیح داده شده است:

1) تمیز کردن مخزن تخلیه میعانات

قبل از هر چیزی برای اطمینان از ایمنی، باید دستگاه را خاموش کنید.  مخزن تخلیه میعانات که در زیر سیم پیچ‌های تبخیر قرار دارد را چک کنید که آیا ریزش آب از این ناحیه است یا خیر (اگر چنین بود، حتما کانال تخلیه مسدود شده است). برای اینکه مطمئن شود گرفتگی در مخزن تخلیه است یا خیر باید دهانه تخلیه که در یونیت خارجی قرار دارد را تمیز کنید و باید تمامی زباله‌ها، گرد و خاک و قالب موجود در زهکشی را بررسی کنید و از بازگشت خاک به داخل زهکش جلوگیری کنید.

از یک پمپ مکش فشار قوی استفاده کنید و ضربات مکش را به مدت کمتر از یک دقیقه به طور مداوم ادامه دهید و در هر بار بررسی کنید تا چه میزان خاک برداشته شده است. این کار باید چندین بار انجام دهید تا جایی که هیچ‌گونه گرد و غباری وجود نباشد.

2) تمیز کردن لوله‌های تخلیه با محلول سرکه تقطیر شده

محلول سرکه تقطیر شده را در لوله‌های تخلیه بریزید و یک ساعت زمان دهید تا این محلول در لوله‌ها باقی بماند. با این کار هرگونه گرد و غبار سرسخت یا زنگ‌زدگی در لوله‌های تخلیه از بین خواهد رفت. بعد از اتمام ایم کار، می‌توان با آب تمامی لوله‌های تخلیه را شستشو دهید.

3) پاک کردن سیم پیچ‌های داخلی و خارجی اسپلیت

سیم پیچ‌های داخلی و خارجی اسپیلت (اواپراتور و کندانسور) هم نیاز به تمیز کاری دارند. سیم پیچ‌های داخلی شامل اواپراتور و فن هستند که شامل سیم پیچ کندانسور هستند. برای تمیز کردن این قسمت باید دستگاه را خاموش کنید و پنل را جدا کنید.  از دستگاه خلاء یا یک برس برای تمیز کردن این ناحیه استفاده کنید.

4) تمیز کردن فن داخلی

هر چقدر فن کولرگازی بیشتر تمیز باشد، فرایند دمیدن هوای خنک از قسمت هوایی در جهت خاص بهتر انجام می‌شود. برای تمیز کردن این قسمت باید شاسی داخلی را با کمک پیچ گوشتی جدا کنید. از یک اسپری تمیز کننده مناسب استفاده کنید. پس از پاشیدن آن، 15 دقیقه صبرکنید و بعد با استفاده از آب گرم آن را کاملاً بشویید. البته قبل از شستشو دوباره آب را باید کاملا تخلیه کنید. قبل از برگرداندن آن در موقعیت مناسب اطمینان حاصل کنید که کاملاً خشک باشد.

5) بررسی سیم پیچ‌های کندانسور

برای تمیز کردن سیم پیچ‌های کندانسور وقتی کولرگازی آبریزی دارد باید کندانسور را از برق جدا کنید. سپس برای دسترسی به سیم پیچ‌های کندانسور، محفظه بیرونی را بشویید. پس از پاک کردن آنها، از براش (برس مخصوص) برای پاک کردن، کثیفی، آهک، چربی و مانند آن استفاده کنید. پس از اتمام کار، سیم پیچ‌ها را با آب معمولی بشویید.

کلام آخر

در این مقاله ما سعی کردیم تا 10 مورد از اصلی‌ترین دلایل آب دادن کولرگازی و نحوه صحیح رسیدگی و تمیز کردن قسمت‌های مهم این دستگاه را به شما آموزش دهیم. بهترین کار برای بالا بردن راندمان دستگاه و جلوگیری از برخی اختلالات احتمالی مثل همین مورد، انجام دادن سرویس‌های دوره‌ای دستگاه است. با انجام دادن این کار می‌توانید مطمئن باشید تا سال‌ها بدون هیچ اختلالی از سرمایش و یا گرمایش کولرگازی‌تان لذت خواهید برد. چنانچه تمامی روش‌هایی که گفته شد را انجام دادید و به نتیجه دلخواه نرسیدید، خوب است که روش‌های دیگر نشت‌یابی کولر گازی را با کلیک بر روی این لینک امتحان کنید.

سوالات متداول

چگونه عایق نبودن کولر گازی موجب نشتی آب خواهد شد؟

لوله‌های کولر گازی مخصوصاً لوله برگشت یا لوله گاز یا همان لوله ضخیم‌تر کولر گازی، بسیار خنک هستند و اگر با عایق کاملا پوشانده نشوند رطوبت هوا به‌ صورت مایع و قطره‌ قطره از دستگاه به بیرون می‌آید.

هر چند وقت یکبار نیاز است که کولرگازی را سرویس کنیم؟

در بهترین حالت خوب است که دستگاه را با توجه به دستورالعمل‌های داخل مقاله تمیز کنید و حداقل سالی یکبار به صورت کلی دستگاه را توسط یک تکنسین سرویس کنید.

دلیل اصلی شکستن سینی ناودانی چیست؟

از اصلی‌ترین دلایل شکستن سینی ناودانی درست نصب نشدن پنل یا بالانس نبودن فن بلوور داخلی است که بعد از مدتی باعث لرزش پنل داخلی می‌شود. بی‌توجهی به این لرزش‌ها به‌ مرور باعث شکستن سینی ناودانی می‌شود.

تلگرام
توئیتر
فیسبوک
لینکدین

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلد های ضروری مشخص شده اند *

دوازده + پانزده =

ارسال نظر