آنچه در مورد اسپلیت کانالی باید بدانید! کاربرد، مزایا و معایب داکت اسپلیت

اسپلیت کانالی (ducted split) یا اسپلیت کانالی یکی از پیشرفته‌ترین انواع سیستم تهویه مطبوع است که می‌توانید از آن برای تامین سرمایش و گرمایش فضاهای متوسط تا بزرگ استفاده کنید. اسپلیت کانالی مانند کولر گازی و اسپلیت معمولی از ۲ بخش اصلی، یونیت داخلی و یونیت خارجی، تشکیل شده است. مهم‌ترین تفاوت آنها به ظرفیت سرمایش و چگونگی انتقال هوای سرد و گرم مربوط می‌شود. در این سیستم گرما و سرمای تولید شده از طریق کانال و دریچه به فضاهای مختلف ساختمان می‌رسد؛ چیزی شبیه کانال‌کشی کولرهای آبی.
در این مقاله از آوش نکاتی را مطالعه می‌کنید که هنگام خرید اسپلیت کانالی حتما باید آنها را بدانید. همچنین در صورت نیاز به اطلاع از قیمت و یا خرید داکت اسپلیت گرین می‌توانید از سایت تخصصی آوش کمک بگیرید.

اسپلیت کانالی یا داکت اسپلیت چیست؟

قبل از هر چیز باید بدانید اسپلیت کانالی از نظر نوع عملکرد مانند انواع کولرهای گازی است؛ یعنی در آنها نیز یک یونیت خارجی دارید که باید بیرون از فضای ساختمان نصب کنید و یک یونیت داخلی که مربوط به فضای داخلی ساختمان است. نکته مهم این است که یونیت داخلی را می‌توانید در مکان‌هایی مانند سقف کاذب قرار دهید و با کانال‌کشی هوای مطبوع را برای همهٔ بخش‌های ساختمان، به طور جداگانه فراهم کنید. مثلا فرض کنید فضای داخلی با ۱۰ اتاق دارید، با خرید اسپلیت کانالی گرین، کانال‌کشی و گذاشتن دریچه برای هر اتاق هوای مطبوع آنها را به راحتی تامین خواهید کرد. اگر قرار بود برای این ۱۰ اتاق به سراغ خرید کولر گازی می‌رفتید، مجبور بودید برای هر اتاق به فکر نصب یک یونیت داخلی و خارجی باشید. در همین مرحله اگر یک حساب سرانگشتی کنید، متوجه می‌‌شوید که خرید داکت اسپلیت گرین برای شما گزینه‌ای مقرون‌به‌صرفه است.

مطالعه بیشتر: انواع داکت اسپلیت

کاربرد داکت اسپلیت چیست؟‌

از آنجایی که اسپلیت کانالی قابلیت کنترل دقیق دما و تهویه مطبوع یکنواخت را دارد، استفاده از آن در فضاهای زیر می‌تواند مناسب باشد:

  • منزل مسکونی ویلایی یا آپارتمانی
  • دفتر و محیط‌های اداری
  • فروشگاه‌ها و مراکز تجاری
  • مراکز تفریحی سرپوشیده
  • سالن‌های کنفرانس و جلسات
  • بیمارستان‌ها و مراکز درمانی
  • هتل‌ها و مراکز اقامتی

یافتن بهترین برند داکت اسپلیت شاید کار سختی باشد و اگر سایت‌‌های مختلف را زیر‌و‌رو کنید با موارد زیادی رو‌به‌رو می شوید که انتخاب را برای شما سخت‌تر می‌کند. محصولات تهویه مطبوع گرین یکی از نام آشناترین برندهای فروش اسپلیت کانالی در جهان است. داکت اسپلیت گرین در ۲ نوع اینورتر و دور ثابت عرضه می‌شود. از انواع اسپلیت کانالی گرین می‌توان به نوع سقفی و کاستی آن اشاره کرد که در ظرفیت‌های ۱.۵ تا ۵ تن تبرید تولید می‌شوند و قابلیت استفاده در مناطق آب و هوایی معتدل، شرجی و حاره‌ای را دارند. در این سیستم تهویه مطبوع گرین از گاز مبرد R410a استفاده می‌شود که گاز دوست‌دار طبیعت به شمار می‌رود و به محیط زیست آسیبی نمی‌رساند. اسپلیت کانالی گرین معمولا با برق تک فاز متصل می‌شود، مگر در ظرفیت‌های بالاتر که از برق سه فاز تغذیه می‌کند.

یونیت داخلی و خارجی داکت اسپلیت را می‌بینید.
انواع اسپلیت‌های کانالی مانند کولرهای گازی داری یونیت داخلی و خارجی هستند.

مزایای داکت اسپلیت چیست؟

از جمله مهمترین مزایای اسپلیت کانالی را می‌توان در موارد زیر خلاصه کرد:

  • قابلیت خنک کنندگی منطقه‌ای: اسپلیت کانالی امکان کنترل دمای را در مناطق یا اتاق‌های مختلف فراهم می‌کند و راحتی و بهره‌وری انرژی را فراهم می‌آورد.
  • زیبایی: یونیت داخلی داکت اسپلیت گرین در سقف پنهان می‌شود و در نتیجه ظاهری تمیزتر و زیباتر به شما ارائه می‌دهد. در این شرایط خبری از واحدهای دیواری حجیم نیست.
  • صدای کم: یونیت داخلی بی سر و صدا است و آن را برای اتاق خواب و فضاهای اداری مناسب می‌کند.
  • انرژی کارآمد: سیستم‌های اسپلیت کانالی به طور کلی نسبت به دیگر سیستم‌ها از نظر انرژی کارآمدتر هستند، چرا که از سیستم‌های توزیع هوای کوچک‌تر و پراکنده‌تر استفاده می‌کنند.
  • توزیع یکنواخت هوا
  • فیلتر کردن هوا

مطالعه بیشتر: کانال کشی در داکت اسپلیت

معایب داکت اسپلیت چیست؟

اسپلیت‌های کانالی گزینه‌ای مناسب برای فضاهایی است که بخش‌های مختلفی دارد. شاید در ابتدا اینطور به‌نظر برسد که برای خرید و نصب آن باید هزینهٔ بیشتری صرف کنید، اما در طولانی مدت خرید داکت اسپلیت گرین برای شما مقرون‌به‌صرفه‌تر خواهد بود. از رایج‌ترین مشکلات این سیستم تهویه مطبوع می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • هزینه نصب بالاتر: نصب سیستم اسپلیت کانالی می‌تواند پیچیده باشد و نیاز به تخصص حرفه‌ای دارد؛ در نتیجه هزینه نصب بالاتری نسبت به انواع دیگر سیستم‌های خنک کننده دارد.
  • نیاز به فضای کافی برای داکت‌ها: کانال‌های توزیع هوا نیاز به فضای خاصی دارند که ممکن است در فضاهای کوچک محدودیت‌هایی ایجاد کند.
  • انعطاف‌پذیری محدود: هنگامی که کانال‌ها نصب می‌شود، تغییر یا افزودن مناطق اضافی بدون تغییرات قابل توجه در کانال کشی می‌تواند چالش برانگیز باشد.
  • تعمیر و نگهداری منظم: سیستم‌های داکت اسپلیت نیاز به تعمیر و نگهداری منظم دارند که از آن جمله می‌توان به تمیز کردن فیلترها و بررسی سطح گاز مبرد اشاره کرد.

به‌طور کلی هر سیستم تهویه مطبوع دارای مزایا و معایبی است، اسپلیت کانالی نیز مزایا و معایب خود را دارد و باید آن را با توجه به نیاز‌ها و شرایط خود خریدارای کنید.

 نقشه کانال‌کشی اسپلیت کانالی را به‌صورت گرافیکی می‌بینید.
در اسپلیت‌های کانالی از یک یونیت داخلی برای تامین هوای مطبوع در بخش‌های مختلف فضای داخلی ساختمان استفاده می‌شود.

مصرف برق داکت اسپلیت چقدر است؟

برای درک بهتر اینکه مصرف برق داکت اسپلیت در زمستان یا تابستان چقدر است، لازم است ابتدا با انواع اسپلیت کانالی بر اساس ردهٔ مصرف انرژی آشنا شویم. این تقسیم بندی شامل موارد زیر است:

  • داکت اسپلیت دور ثابت با مصرف انرژی گرید B
  • اسپلیت کانالی اینورتر‌دار با مصرف انرژی گرید A

داکت اسپلیت گرین با مصرف برق گرید A از کمپرسورهای دور متغیر استفاده می‌کند که موجب صرفه‌جویی در مصرف انرژی می‌شود. در این کمپرسورها، هنگامی که دما کاهش پیدا می‌کند، سرعت کمپرسور به صورت خودکار کم شود. همچنین در صورت افزایش دما سرعت آن به صورت اتوماتیک افزایش خواهد یافت. در واقع کولر گازی اینورتر گرین دارای کمپرسور هوشمند است و متناسب با ظرفیت، نیاز کاربر دما را تنظیم خواهد کرد. اما در اسپلیت کانالی گرین معمولی با مصرف انرژی گرید B، کمپرسورها بدون در نظر گرفتن ظرفیت، نیاز و دما در یک سرعت ثابت به کار خود ادامه می‌دهد که همین موضوع در مقایسه با نوع A، مصرف انرژی بالاتری دارد.

مطالعه بیشتر: اجرای سیستم داکت اسپلیت

نکات مهم در خرید داکت اسپلیت

اسپلیت‌های کانالی در برندها، ظرفیت‌ها و ویژگی‌های متنوعی در بازار عرضه می‌شوند و همین امر خرید داکت اسپلیت را سخت‌تر کرده است. اما این تنوع نیز می‌تواند به خوبی نیاز هر مصرف کننده‌ای را برطرف کند. در هنگام خرید بهترین مارک داکت اسپلیت به موارد زیر توجه داشته باشید:

1. ظرفیت خنک کننده مورد نیاز برای فضای خود را تعیین کنید. یک متخصص سیستم های تهویه مطبوع می‌تواند به محاسبه ظرفیت مورد نیاز بر اساس عواملی مانند اندازه اتاق و عایق کاری به شما کمک کند.

2. رتبه بهره وری انرژی (EER) و نسبت بهره وری انرژی فصلی (SEER) سیستم را در نظر بگیرید. رتبه‌های بالاتر نشان دهنده بهره وری انرژی بهتر است.

3. ویژگی‌های اضافی مانند تایمرهای قابل برنامه ریزی، عملکرد کنترل از راه دور و قابلیت‌های تصفیه هوا را بررسی کنید.

4. اطمینان حاصل کنید که سیستم به اندازه مناسب و برای فضای خاص شما طراحی شده است؛ از جمله طرح و تعداد مناطق یا اتاق هایی که باید خنک شوند.

5. مارک‌ها و مدل‌های مختلف را تحقیق و مقایسه کنید تا سازنده و سیستم معتبری را پیدا کنید که نیازها و بودجه شما را برآورده کند.

لازم به یادآوری است که اگر چه هزینه اسپلیت کانالی نسبت به اسپلیت‌های معمولی کمی بالاتر است اما کارآمدی بالاتری در خنک کردن فضاهای بزرگ از خود نشان می‌دهند. همچنین برای افزایش طول عمر بهترین مارک داکت اسپلیت باید به صورت دوره‌ای آن را تمیز کنید تا از هرگونه خرابی و حتی افزایش هزینه برق خود جلوگیری کنید. برای آشنایی با انواع اسپلیت کانالی و دریافت آخرین قیمت داکت اسپلیت گرین می‌توانید از سایت تخصصی آوش، نمایندگی رسمی محصولات گرین در ایران استفاده کنید.

مطالعه بیشتر: کاربرد داکت اسپلیت چیست؟

داکت اسپلیت در چند خط

اگر می‌خواهید برای فضاهای مختلف منزل، محل کار، بیمارستان‌ها، فروشگاه‌ها و… یک سیستم تهویه مطبوع کاربردی و مقرون‌به‌صرفه داشته باشید، اسپلیت کانالی گرین گزینهٔ مناسبی است. با استفاده از این نوع کولر گازی‌ها می‌توانید برای قسمت‌های مختلف فضای داخلی به‌طور جداگانه هوای مطبوع فراهم کنید.

مطالعه بیشتر: اجزای داکت اسپلیت

سوالات متداول:

مزایای داکت اسپلیت گرین (Green) چیست؟

از مزایای خرید داکت اسپلیت گرین می‌توان به ابعاد مناسب و حجم کم جهت نصب درون سقف کاذب، قابلیت تصفیه هوا، تغییر دریچه مکش هوای برگشت و هوای تازه، محدوده دمایی گرمایش و سرمایش بالا، و… اشاره کرد.

هر کدام از انواع داکت اسپلیت برای چه ساختمان هایی مناسب هستند؟

خرید داکت اسپلیت اینورتر دار برای ساختمان‌های مسکونی و اداری که مصرف انرژی بهینه در آن مهم است، پیشنهاد می‌شود. اما برای واحدهای تجاری و اداری بزرگ که رفت و آمد در آن زیاد است، خرید اسپلیت کانالی مدل دور ثابت پیشنهاد می‌شود.

تفاوت داکت اسپلیت و اسپلیت معمولی در چیست؟

اسپلیت‌های معمولی برای تامین گرمایش و سرمایش برای اتاق‌های منفرد و کوچک‌تر مناسب هستند، در حالی که برای پوشش منطقه بزرگ‌تر و کنترل یکنواخت سرما یا گرما بهتر است از اسپلیت کانالی استفاده شود.

منبع: smarterair | homebaseproject

تلگرام
توئیتر
فیسبوک
لینکدین

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلد های ضروری مشخص شده اند *

سه × 5 =

ارسال نظر