سیستم های سرمایش تبخیری

زمان که پوست انسان خیس است شما احساس سرما می­ کنید. این به دلیل عبور هوا از روی پوست و تبخیر آب است. آب برای تبخیر شدن گرمای اطراف خود را می­ گیرد( گرمای پوست). در ایران باستان با قرار دادن خار و خاشاک در اطراف محیط و خیس کردن آنها در نتیجه وزش باد نسیم خنکی احساس می­ شود. این ایده اولیه نمونه ساده یک سیستم سرمایش تبخیری می­باشد. این سیستم ­ها آسایش کامل را فراهم نمی ­سازد، ولی در شرایط آب و هوای گرم و خشک می ­تواند کم هزینه و بسیار موثر باشند.

پیشنهاد ویژه: خرید کولر گازی یا اسپلیت گرین

محاسن سیستم­ های سرمایش تبخیری :

بصورت مستقل برای هر واحد زون قابل استفاده می ­باشد. هزینه خرید تجهیزات و اجرای پایین تر نسبت به سیستم ­های تهویه مطبوع دیگر، کاهش زمان طراحی، سادگی و سهولت در اجرا به لحاظ طراحی و نیروی اجرایی متخصص و تعمیر و نگهداری آسان بدون نیاز به سرویس کوتاه مدت از دیگر محاسن این سیستم ­ها تلقی می­ شود.

معایب سیستم­ های سرمایش تبخیری :

  • عدم امکان کنترل دما و رطوبت هوای واحد به دلیل نوع سیستم برودت مورد استفاده در این سیستم ها (سیستم تبخیری) که ناشی از وابستگی کامل عملکرد سیستم تبخیری به میزان رطوبت محیط (یا دمای حباب تر) که در نتیجه پس از مدتی کارکرد سیستم، عملا رطوبت واحد از حد آسایش فراتر رفته و شرایط نامساعدی ایجاد خواهد نمود.

  • مصرف برق بالاتر از سیستم ­های دیگر به دلیل گرفتن مکش دستگاه از هوای تازه بیرون و عدم انجام سیرکوله هوای واحد برخلاف سیستم های دیگر.

  • عدم امکان انجام فیلتراسیون هوای واحد به دلیل گرفتن مکش دستگاه از هوای تازه بیرون که با توجه به شرایط آب و هوایی برخی از شهرها به دلیل آلودگی، این هوای تازه همواره آلوده می باشد.

  • عدم امکان ایجاد شرایط آسایش از منظر تمیز بودن هوای داخل واحد، به دلیل استفاده از هوای آلوده فضای بیرون به عنوان منبع تغذیه هوای این سیستم، مشکلاتی نظیر بیماری های ریوی و غیره غیرقابل اجتناب خواهد بود.

  • عدم امکان حذف کننده آلاینده ها (رطوبت، گردوغبار، اکسید فلز و منو اکسید کربن) به دلیل فوق.

  • اشغال بخشی از سطح مفید واحدها به دلیل عبور رایزرهای مربوط به این سیستم ها ( در صورت نصب برروی پشت بام ها)

  • لوله کشی حجیم در کف واحد برای رادیاتورها که در نتیجه نیاز به کف سازی می­ باشد.

  • اشغال فضای داخلی واحدها با رادیاتورها که علاوه بر تداخل با دکوراسیون داخلی، موجب کثیف شدن و تغییر رنگ جداره های داخل واحد نیز می گردد.

  • سرعت پایین در گرمایش به دلیل انجام انتقال حرارت با مکانیزم جابجایی آزاد در رادیاتورها برخلاف سیستم­ های دیگر نظیر اسپلیت کانالی و فن کوئل که در آنها این مکانیزم به واسطه استفاده از فن به صورت جابجایی اجباری می باشد.

  • راندمان بسیار پایین تر سیستم تبخیری نسبت به سیستم­ های دیگر نظیر اسپلیت کانالی.

  • مصرف آب بسیار بالا که با توجه به مشکلات عمومی موجود در زمینه تامین آب، این مسئله قطعا در سالهای آتی معضل بسیار بزرگی برای سیستم ­های تبخیری نظیر کولر آبی و ایرواشر خواهد بود.

  • امکان ایجاد فضای مناسب برای رشد انواع باکتری ها و میکروب­ ها در داخل یونیت کولر آبی یا ایرواشر به سبب بو گرفتن هوای عبوری از سیستم و ورودی به واحد خواهد شد.

  • صدای بسیار بیشتر یونیت سیستم ­های تبخیری نسبت به سیستم­ های دیگر نظیر اسپلیت کانالی که ناشی از کیفیت ساخت پروانه و موتور فن این سیستم ­ها و نیز حجم هوای بالای خروجی از آنها می باشد، این حجم هوای بالا در سیستم­ های تهویه مطبوع نظیر اسپلیت کانالی به دلیل انجام سیرکولاسیون در واحد به مراتب کمتر می باشد.

مطالعه بیشتر: سیستم‌های تمام آبی و مزایا و معایب آن

تلگرام
توئیتر
فیسبوک
لینکدین

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلد های ضروری مشخص شده اند *

پنج × 2 =

ارسال نظر