تأثیر اینورتر در کولر گازی

تأثیر اینورتر در کولر گازی

کولرهای گازی یکی از تجهیزات تهویه مطبوع مهم هستند که براساس کارکردشان در مدل های مختلفی عرضه می شوند که از بهترین مدل های آن کولر گازی اینورتر است. معمولا یکی از مشکل هایی که در انتخاب کولر گازی وجود دارد، مصرف بالای برق در این نوع از سیستم های تهویه است. با این حال، کولر گازی اینورتر این مزیت را دارد که کمپرسور آن به حالت دور متغیر می باشد و مصرف برق کم تری را موجب می شود. از این رو، در نزد عموم، اسپلیت گرین اینورتر به کولر گازی کم مصرف هم معروف شده است. در ادامه، به تأثیر اینورتر در کولر گازی می پردازیم.

کولر گازی اینورتر چیست و عملکرد آن چگونه است؟

کولرهای گازی اینورتر به مانند سایر انواع کولر گازی از دو بخش خارجی و داخلی تشکیل شده اند که اجزایی مثل کمپرسور، کندانسور، اواپراتور و لوله مویی را شامل می شوند. تفاوت کولر اینورتر در بخش کمپرسور آن می باشد که از نوع دور متغیر است.

به طور کلی، عملکرد کمپرسور در سیستم تهویه به دو صورت دور ثابت و دور متغیر انجام می شود. کمپرسور اگر از نوع دور ثابت باشد، برای تنظیم حرارت باید موتور دستگاه را به طور متناوب خاموش و روشن کند تا دما را به حد مطلوب برساند. مشکل این نوع از کمپرسور این است که با هر بار خاموش و روشن شدن، ممکن است شوک کوچکی به سیستم برق وارد شود.

مطالعه بیشتر: انواع گاز در کولر گازی

از این رو، نسل جدید کمپرسورها با دور متغیر به بازار معرفی شدند که در آن ها برد اینورتر با استفاده از تغییر فرکانس و ارسال دستور به کمپرسور اینورتر ، دور موتور تغییر می یابد و از ایجاد شوک ناگهانی به کمپرسور پیشگیری می شود. به عبارت دیگر، نقش اینورتر در کولر گازی معکوس کننده است که با توجه به رطوبت و دمای مطلوب تنظیم شده، سرعت عملکرد کمپرسور را تغییر می دهد تا به حد مناسب برسد.

این تغییر در کارکرد کمپرسور باعث می شود که میزان مصرف برق دستگاه به طرز قابل توجهی کاهش پیدا کند. به همین دلیل، مصرف برق در اسپلیت ایورتر از مدل های معمولی پایین تر است و در مقابل، راندمان دستگاه هم  بالاتر محسوب می شود.

کارکرد و تأثیر اینورتر در کولر گازی چگونه است؟

کمپرسور اینورتر همان‌طور که گفته شد باعث کاهش مصرف برق می شود که همین امر بزرگ ترین مزیت این نوع از کولر گازی است. با این وجود، استفاده از اینورتر مزیت های دیگری را هم برای سیستم تهویه به همراه دارد که در ادامه به آن‌ها اشاره می کنیم.

کمپرسور اینورتر از آن‌جا که برق ورودی AC را به DC تبدیل می کند، دیگر نیازی به استفاده از خازن برای استارت دستگاه ندارد و به همین دلیل با ایجاد استارت آرام (Soft Strat) از ایجاد شوک و آسیب به سایر دستگاه های برقی هم جلوگیری می کند. برق مستقیم DC موجب می شود دستگاه بدون نیاز به راه اندازی اولیه، با حداقل توان شروع به فعالیت کند و به تدریج با توجه به شرایط محیط، سرعت و قدرت الکتروموتور را افزایش دهد. از این رو، در مدل های اینورتر در هنگام آغاز به کار دستگاه، شاهد افت ولتاژ نیستیم.

مزیت بالقوه‌ی دیگری که کمپرسور اینورتر ایجاد می کند، ثابت نگه داشتن دمای محیط است. در کولرهای گازی معمولی، به دلیل خاموش و روشن شدن مداوم، دمای محیط معمولا دچار نوسان است. در حالی که در کولرهای اینوتر، قدرت موتور با توجه به دمای محیط تنظیم می شود و خنک سازی به صورت یکنواخت‌تری انجام می گیرد.

علاوه بر این، کمپرسورهای اینورتر به دلیل سرعت متغیر خود، صدا و لرزش کم تری هم تولید می‌کنند.

تلگرام
توئیتر
فیسبوک
لینکدین

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلد های ضروری مشخص شده اند *

14 − 9 =

ارسال نظر